Tisk
Blaťácké zlato Klášterní cca 1,4 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Přírodní sýr poloměkký zrající pod mazem |
Číslo cechovní normy | 2020-06-12-0475 |
Číslo výrobku | 2020-06-12-0475/2220 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Charakteristika výrobku | Sýr ve tvaru bochníku o hmotnosti cca 1,4 kg zabalený v plastové fólii |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 295973 |
Typ balení | Plastová folie |
Velikost balení | 0.4 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | |
mlékařské kultury (směs mezofilních kultur a mazové kultury) | |
jedlá sůl | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1375 kJ / 100g | |
328.4 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 27 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 18 g/100g | Sacharidy | 1.1 g/100g | z toho cukry | 1.1 g/100g | Bílkoviny | 21 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva: na řezu smetanově žlutá |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: mléčně nakyslá, příjemně slaná, pikantní, vůně charakteristická po kulturách |
Konzistence | Konzistence: jemná, pružná, měkká podle stupně zralosti |
Nadstandardní parametry | – mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ – bez konzervačních látek, bez přídatných látek |
Technologický postup | Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra s obracením → balení do spotřebitelských obalů → expedice |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 07.07.2020 12:59:35 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 07.07.2020 12:59:35 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |