Tisk

Blaťácké zlato Klášterní cca 1,4 kg

NázevHodnota
Cechovní normaPřírodní sýr poloměkký zrající pod mazem
Číslo cechovní normy2020-06-12-0475
Číslo výrobku2020-06-12-0475/2220
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Sýr ve tvaru bochníku o hmotnosti cca 1,4 kg zabalený v plastové fólii

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód295973
Typ baleníPlastová folie
Velikost balení0.4 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
mlékařské kultury (směs mezofilních kultur a mazové kultury)
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1375 kJ / 100g
328.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva: na řezu smetanově žlutá
povrch s narůžovělým až světlehnědým mazem

Vůně a chuť

Chuť a vůně: mléčně nakyslá, příjemně slaná, pikantní, vůně charakteristická po kulturách

Konzistence

Konzistence: jemná, pružná, měkká podle stupně zralosti

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“

– bez konzervačních látek, bez přídatných látek

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra s obracením → balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.07.2020 12:59:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.07.2020 12:59:35
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený