Tisk

Primator tavený sýr 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově pojmenovaný
Číslo cechovní normy2017-02-28-0159
Číslo výrobku2017-02-28-0159/1077
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku

Tavený sýr s lomem

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803346557
Typ baleníhliníková fólie v papírové krabičce
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
sýry
voda
máslo
Přídatné látky
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1211 kJ / 100g
289.23 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl2.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva: smetanově bílá, stejnoměrná

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, odpovídající chuti sýra ementálského typu ( Primator)

Konzistence

Konzistence: sýr s lomem – lomivá, homogenní, nelepivá.

Nadstandardní parametry

– minimální obsah sýra je vyšší než 50 %;
– obsah laktózy do 5 %

Technologický postup

Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do obalu ( hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah laktózy do 5 %.

Uživatel
Vytvořeno15.08.2018 14:13:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.08.2018 14:13:41
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený