Tisk
Bílý jogurt odtučněný
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt bílý zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2016-02-2-0099 |
Číslo výrobku | 2016-02-2-0099/1030 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Mlékárna Stříbro s. r. o. Revoluční 845 349 01, Stříbro Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 4049727000173 |
Typ balení | kelímek PP, ALU víčko |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | |
sušené odtučněné mléko | |
mléčná bílkovina | |
jogurtová kultura | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
175 kJ / 100g | |
41.8 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva přirozeně bílá, mírně nažloutlá po mléce. |
Vůně a chuť | Chuť příjemně nakyslá, jogurtová. |
Konzistence | Bílý jogurt řidší kašovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu. |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, |
Technologický postup | Standardizace mléčné směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 18.07.2018 14:44:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 18.07.2018 14:44:56 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |