Tisk

Bílý jogurt odtučněný

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/1030
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
349 01, Stříbro
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727000173
Typ baleníkelímek PP, ALU víčko
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
sušené odtučněné mléko
mléčná bílkovina
jogurtová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
175 kJ / 100g
41.8 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva přirozeně bílá, mírně nažloutlá po mléce.

Vůně a chuť

Chuť příjemně nakyslá, jogurtová.
Vůně čistá po použité kultuře.

Konzistence

Bílý jogurt řidší kašovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace mléčné směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.07.2018 14:44:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.07.2018 14:44:56
Procesní stav
Procesní stavSchválený