Tisk

K- Jarmark Tvaroh měkký

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh měkký (odtučněný)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0145
Číslo výrobku2016-09-06-0145/1428
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Tvaroh měkký odtučněný; původ hlavní složky – ČR.

Předkladatel
Společnost OLMA, a.s.
Pavelkova 597
77900, Olomouc
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727009282
Typ baleníPP-kelímky
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
kravské mléko
syřidlo
mléčné kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
400 kJ / 100g
95.53 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy3.7 g/100g
z toho cukry3.7 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl0.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva: bílá až krémová, stejnorodá.

Vůně a chuť

čistá, jemně mléčně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, lehce uvolněná syrovátka není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.
Tvaroh vyrobený klasickým způsobem v tvarožnících – sušina více než 20 %.

Technologický postup

Pasterace a příprava mléčné směsi
Přídavek kultury a částečné prokysání směsi
Přídavek syřidla a promíchání;
Srážení směsi, krájení sraženiny;
Oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky;
Naplnění do spotřebitelského obalu;
Vychlazení;
Skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
Celková sušina: min. 20 %.
Tuk v sušině: méně než 5 %.
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobateriaceae: max. 100/g.
Kvasinky: max. 10/g.
Plísně (jiné než Geotrichum candidum): max. 100/g.

Uživatel
Vytvořeno06.03.2019 14:40:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.03.2019 14:40:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený