Tisk

Bezlepkový chléb DELIKATES se směsí semínek

NázevHodnota
Cechovní normaBezlepkový chléb z přirozeně bezlepkových mouk
Číslo cechovní normy2018-12-17-0411
Číslo výrobku2018-12-17-0411/1442
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - směsi z obilovin
Charakteristika výrobku

Bezlepková směs pro domácí i průmyslovou přípravu bezlepkového chleba a pečiva se semínky.

 

směs semínek 30 % (slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, konopná semínka loupaná).

 

použitý lecithin je slunečnicový lecithin.

Předkladatel
Společnost ADVENI MEDICAL, spol. s r.o.
Renneská třída 407/29
639 00, Brno-Štýřice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594181851046
Typ baleníPET/PE
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkue-shop, maloobchod
Složení
kukuřičný škrob
směs semínek30 %
bramborový škrob
tapiokový modifikovaný škrob
mleté výlisky semene Chia - šalvěje hispánské (Salvia hispanica)
dextróza
jedlá sůl
kmín drcený
karobový prášek
Přídatné látky
E 412 - Guma guar
E 322 - Lecitiny
E 300 - Kyselina askorbová
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1819 kJ / 100g
434.44 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.3 g/100g
Sacharidy62 g/100g
z toho cukry2.2 g/100g
Bílkoviny8.1 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina9.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a tvar: sypká směs se semínky, menší snadno roztíratelné hrudky nejsou na závadu

Barva: světle hnědá s viditelným drceným kmínem a semínky

Vůně a chuť

Chuť a vůně: s nádechem kmínu, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

pro směs: sypká, homogenní směs.

Nadstandardní parametry

Obsahuje 6 druhů semínek. Celkový obsah semínek 30 %.

S VYSOKÝM OBSAHEM VLÁKNINY;
ZDROJ OMEGA-3 MASTNÝCH KYSELIN;
S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRŮ.

Omega 3 mastné kyseliny: kyselina alfa-linolenová :1,76 g/100 g

Technologický postup

Mísení ingrediencí v homogenizátoru dle receptury

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálně-chemické požadavky:
Výrobek je v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 1881/2006 a ES 1126/2007. Vlhkost – max. 14 %.
Mikrobiologické požadavky:
Výrobek je v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 2073/2005 kvalifikován jako mikrobiologicky neriziková potravina.

Uživatel
Vytvořeno26.08.2020 19:59:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.08.2020 19:59:48
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Cena PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2018
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g