Tisk

Bezlepkový chléb BODYGUARD s proteiny a vlákninou

NázevHodnota
Cechovní normaBezlepkový chléb z přirozeně bezlepkových mouk
Číslo cechovní normy2018-12-17-0411
Číslo výrobku2018-12-17-0411/1420
Zařazení dle legislativy
Charakteristika výrobku

Bezlepková směs pro domácí i průmyslovou přípravu bezlepkového chleba a pečiva s proteiny a vlákninou.

Předkladatel
Společnost ADVENI MEDICAL, spol. s r.o.
Renneská třída 407/29
639 00, Brno-Štýřice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594181851244
Typ baleníPET/PE
Velikost balení450 g
Způsob distribuce výrobkue-shop, maloobchod
Složení
kukuřičný škrob
slunečnicová semínka loupaná
lněná semínka hnědá
bramborový škrob
dýňová semínka loupaná sekaná
chia mouka - mleté výlisky ze semen chia (šalvěj hispánská - Salvia hispanica)
dextróza
hrachový protein3 %
rýžový protein2.9 %
kukuřičná vláknina2.8 %
jedlá sůl
karobový prášek
bramborový protein1 %
kmín drcený
Přídatné látky
E 322 - Lecitiny
E 412 - Guma guar
E 300 - Kyselina askorbová
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1790 kJ / 100g
427.51 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.4 g/100g
Sacharidy38 g/100g
z toho cukry3.3 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina12 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: sypká směs se semínky, menší snadno roztíratelné hrudky nejsou na závadu

Barva: světle hnědá s viditelným drceným kmínem a semínky

 

Vůně a chuť

Chuť a vůně: s nádechem kmínu, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

pro směs: sypká, homogenní směs.

Nadstandardní parametry

Dosažená výživová tvrzení:

  • S VYSOKÝM OBSAHEM VLÁKNINY;
  • S VYSOKÝM OBSAHEM OMEGA-3 MASTNÝCH KYSELIN – Omega 3 mastné kyseliny: kyselina alfa-linolenová:2,57 g;
  • ZDROJ BÍLKOVIN;
  • S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRU.
Technologický postup

Mísení ingrediencí v homogenizátoru dle receptury

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálně-chemické požadavky:
Výrobek je v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 1881/2006 a ES 1126/2007. Vlhkost – max. 14 %.
Mikrobiologické požadavky:
Výrobek je v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 2073/2005 kvalifikován jako mikrobiologicky neriziková potravina.

Uživatel
Vytvořeno26.08.2020 19:56:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.08.2020 19:56:57
Ocenění a značky kvality
Cena PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2018
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g