Tisk

Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový

NázevHodnota
Cechovní normaBezlepkový chléb z přirozeně bezlepkových mouk
Číslo cechovní normy2018-12-17-0411
Číslo výrobku2018-12-17-0411/1422
Zařazení dle legislativy
Charakteristika výrobku

Směs na bezlepkový kváskový chléb (Sypká směs pro přípravu kvasu – bez lepku a Sypká směs pro přípravu chleba – bez lepku;

Balení 500 g (2v1: 220 g + 280 g);

SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU
čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený

SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA
mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo)

UVEDENÉ VÝŽIVOVÉ ÚDAJE JSOU NA UPEČENÝ CHLÉB.

Předkladatel
Společnost ADVENI MEDICAL, spol. s r.o.
Renneská třída 407/29
639 00, Brno-Štýřice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594181851497
Typ baleníPET/PE
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkue-shop, maloobchod
Složení
směs pro přípravu kvasu
mouka z bílé rýže
mouka z hnědé rýže
tapiokový škrob
rozpustná vláknina inulin
kurakkanová mouka
jáhlová mouka
hrachový protein
jedlá sůl)
Přídatné látky
E 412 - Guma guar
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
847 kJ / 100g
202.29 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy43 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny5.0 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: sypká směs se semínky, menší snadno roztíratelné hrudky nejsou na závadu

Barva: béžová

 

Vůně a chuť

Chuť a vůně: s nádechem kmínu, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

pro směs: sypká, homogenní směs.

Nadstandardní parametry

● konzistence střídy připomínající chléb pšenično-žitný
v porovnání s obvyklými bezlepkovými chleby;
● neobsahuje konzervační látky;
Omezení přídatných látek – povolené jsou jen přídatné látky uvedené v přípustných složkách;  obsah vlákniny minimálně 2 g/100 g a obsah bílkovin minimálně 3 g/100g; senzorické vlastnosti podobné pšenično-žitnému chlebu.
Obsah lepku nejvýše 20 mg /  kg výrobku (parametr dle legislativy).

 

Normu lze použít jak pro  směs na pečení, tak na hotový chléb. U směsi musí být dodržen postup  přípravy uvedený na obale v případě, kdy je směs používána v profesionální pekárně.

Technologický postup

Mísení ingrediencí v homogenizátoru dle receptury

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálně-chemické požadavky:
Výrobek je v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 1881/2006 a ES 1126/2007. Vlhkost – max. 14 %.
Mikrobiologické požadavky:
Výrobek je v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 2073/2005 kvalifikován jako mikrobiologicky neriziková potravina.

Uživatel
Vytvořeno21.08.2020 06:53:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.08.2020 06:53:04
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Cena PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2018
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g