Beránek biskupský s tmavou polevou 400 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Biskupský chlebíček |
Číslo cechovní normy | 2017-11-29-0355 |
Číslo výrobku | 2017-11-29-0355/0795 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Charakteristika výrobku | Normovaná spotřeba surovin (na hmotnost mouky): pšeničná mouka hladká, margarín stolní 78 % (s obsahem trans mastných kyselin do 2 %), cukr 78 %, vaječná melanž 80 %, rozinky 24 %, kandované nebo alginátové ovoce 24 %, kypřící prášek 1 %, poleva tmavá 44 %, margarin stolní 17 % [rostlinný tuk palmový, olej řepkový, voda, emulgátor (E 471), sůl, regulátor kyselosti (E 330), konzervant (E 202), máslové aroma, barvivo (E 160b)]; poleva tmavá 10 % [cukr, plně ztužený rostlinný tuk palmojádrový, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 16 %, emulgátory ( sójový lecitin, polyglycerolpolyricin-oleát), aroma]; alginátové ovoce 5 % [cukr, voda, glukóza, fruktóza, želírující látka (E 401), regulátory kyselosti (E 341iii, E 339iii, E 270), emulgátor (E 471), barvivo (E120), aroma]; rozinky 5 % ( rozinky, slunečnicový olej); poleva bílá [cukr, částečně ztužený rostlinný tuk palmový, sušené mléko, odtučněná sušená syrovátka, emulgátor (sójový lecitin E 322), kyselina citrónová (E 330), sůl, aroma]; kypřící prášek ( kypřící látky – difosforečnan sodný, uhličitan sodný, pšeničná mouka, slunečnicový olej). |
Předkladatel | |
Společnost | MILLBA-CZECH a.s. U krčského nádraží 229/17 140 00, Praha 4 - Krč Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594004232762 |
Typ balení | jednotlivě v PE sáčku a popřípadně i v papírovém přířezu nebo kartónku |
Velikost balení | 400 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
pšeničná mouka hladká | 22 % |
Vaječná melanž | 18 % |
cukr | 17 % |
margarin stolní | 17 |
poleva tmavá | 10 % |
alginátové ovoce | 5 % |
rozinky | 5 % |
poleva bílá | |
kypřicí prášek | |
Přídatné látky | |
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant) | |
Alergeny | |
6 | Sója - Sójové boby a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
2020 kJ / 100g | |
482.45 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 26 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g/100g | Sacharidy | 56 g/100g | z toho cukry | 36 g/100g | Bílkoviny | 6 g/100g | Sůl | 0.26 g/100g |
Ostatní výživové hodnoty výrobku | |
vláknina | 0.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | výrobek typického tvaru ležícího beránka, pravidelně potažený tmavou polevou, |
Vůně a chuť | typická pečivová, příjemná, po použitých složkách – rozinkách a alginátovém |
Konzistence | střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, vláčná |
Nadstandardní parametry | tradiční jemné pečivo bez přídatných látek s výjimkou přídatných látek vyjmenovaných v odstavci: Přípustné složky |
Technologický postup | výroba třené hmoty vyšleháním vaječné směsi s cukrem a margarínem, do vyšlehané hmoty postupné vmíchání pšeničné mouky hladké, kypřicího prášku, rozinek a kandovaného ovoce nebo alginátového ovoce; dávkování hmoty do forem na biskupský chlebíček, pečení, chladnutí, krájení na tvary o požadované hmotnosti, potahování tmavou polevou, chladnutí, balení a značení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 09.12.2019 20:43:22 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 09.12.2019 20:43:22 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |