Tisk

Beránek biskupský s tmavou polevou 400 g

NázevHodnota
Cechovní normaBiskupský chlebíček
Číslo cechovní normy2017-11-29-0355
Číslo výrobku2017-11-29-0355/0795
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo
Charakteristika výrobku

Normovaná spotřeba surovin (na hmotnost mouky): pšeničná mouka hladká, margarín stolní 78 % (s obsahem trans mastných kyselin do 2 %), cukr 78 %, vaječná melanž 80 %, rozinky 24 %, kandované nebo alginátové ovoce 24 %, kypřící prášek 1 %, poleva tmavá 44 %,
poleva bílá 4 %.
rozepsané složky:

margarin stolní 17 % [rostlinný tuk palmový, olej řepkový, voda, emulgátor (E 471), sůl, regulátor kyselosti (E 330), konzervant (E 202), máslové aroma, barvivo (E 160b)];

poleva tmavá 10 % [cukr, plně ztužený rostlinný tuk palmojádrový, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 16 %, emulgátory ( sójový lecitin, polyglycerolpolyricin-oleát), aroma];

alginátové ovoce 5 % [cukr, voda, glukóza, fruktóza, želírující látka (E 401), regulátory kyselosti (E 341iii, E 339iii, E 270), emulgátor (E 471), barvivo (E120), aroma];

rozinky 5 % ( rozinky, slunečnicový olej);

poleva bílá [cukr, částečně ztužený rostlinný tuk palmový, sušené mléko, odtučněná sušená syrovátka, emulgátor (sójový lecitin E 322), kyselina citrónová (E 330), sůl, aroma];

kypřící prášek ( kypřící látky – difosforečnan sodný, uhličitan sodný, pšeničná mouka, slunečnicový olej).

Předkladatel
Společnost MILLBA - CZECH a.s.
U Krčského nádraží 229/17
140 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594004232762
Typ baleníjednotlivě v PE sáčku a popřípadně i v papírovém přířezu nebo kartónku
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
pšeničná mouka hladká22 %
Vaječná melanž18 %
cukr17 %
margarin stolní17
poleva tmavá10 %
alginátové ovoce5 %
rozinky5 %
poleva bílá
kypřicí prášek
Přídatné látky
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)
Alergeny
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
2020 kJ / 100g
482.45 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy56 g/100g
z toho cukry36 g/100g
Bílkoviny6 g/100g
Sůl0.26 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek typického tvaru ležícího beránka, pravidelně potažený tmavou polevou,
popřípadě dozdobený bílou polevou, kůrka na spodní části světle hnědá, čistá,
mírné praskliny nejsou na závadu

Vůně a chuť

typická pečivová, příjemná, po použitých složkách – rozinkách a alginátovém
ovoci a po tmavé polevě, bez cizích pachů a bez cizí příchuti

Konzistence

střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, vláčná

Nadstandardní parametry

tradiční jemné pečivo bez přídatných látek s výjimkou přídatných látek vyjmenovaných v odstavci: Přípustné složky

Technologický postup

výroba třené hmoty vyšleháním vaječné směsi s cukrem a margarínem, do vyšlehané hmoty postupné vmíchání pšeničné mouky hladké, kypřicího prášku, rozinek a kandovaného ovoce nebo alginátového ovoce; dávkování hmoty do forem na biskupský chlebíček, pečení, chladnutí, krájení na tvary o požadované hmotnosti, potahování tmavou polevou, chladnutí, balení a značení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.04.2018 08:17:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.04.2018 08:17:19
Procesní stav
Procesní stavSchválený