Tisk

Bavorské grilovací klobásky Grill & Fun – 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná - bílá, vařená
Číslo cechovní normy2019-05-09-0429
Číslo výrobku2019-05-09-0429/1014
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
34201, Sušice
c
Definice balení
EAN kód20836726
Typ baleníbaleno vakuově, e 200 g (horní a spodní folie)
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso95 %
vepřové sádlo
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
dextróza
extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1291 kJ / 100g
308.34 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.3 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny14.8 g/100g
Sůl2.13 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek hrubozrnný. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světlé barvy

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, jemně kořeněná.
Vůně – příjemná.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, bez přidaných „éček“

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno17.06.2019 11:11:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno17.06.2019 11:11:44
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený