Tisk

Bavorské grilovací klobásky Grill & Fun – 400 g XXL

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná - bílá, vařená
Číslo cechovní normy2019-05-09-0429
Číslo výrobku2019-05-09-0429/1015
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
34201, Sušice
c
Definice balení
EAN kód20106454
Typ baleníochranná atmosféra, vanička e 400g (spodní a horní folie)
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso95 %
vepřové sádlo
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
dextróza
aromatické extrakty koření
přírodní aroma
skopové střívko
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1191 kJ / 100g
284.45 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.3 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny14.8 g/100g
Sůl2.13 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek hrubozrnný. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světlé barvy

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, jemně kořeněná.
Vůně – příjemná.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, bez přidaných „éček“

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno30.05.2019 09:23:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.05.2019 09:23:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený