Tisk

Bavorské grilovací klobásky Grill & Fun – 400 g XXL

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1015
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
34201, Sušice
c
Definice balení
EAN kód20106454
Typ baleníochranná atmosféra, vanička e 400g (spodní a horní folie)
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso95 %
vepřové sádlo
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
dextróza
aromatické extrakty koření
přírodní aroma
skopové střívko
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1191 kJ / 100g
284.45 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.3 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny14.8 g/100g
Sůl2.13 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek hrubozrnný. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světlé barvy

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení

Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, bez přidaných „éček“

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.06.2019 16:06:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.06.2019 16:06:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g