Tisk

K – Purland Vinná klobása 450 g

NázevHodnota
Cechovní normaVinná klobása
Číslo cechovní normy2019-11-04-0456
Číslo výrobku2019-11-04-0456/1112
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727005123
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení450 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso55 %
voda20 %
vepřové sádlo10 %
strouhanka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl)7 %
bílé víno5 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
extrakty koření
Přídatné látky
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
E 330: Kyselina citrónová (Regulátor kyselosti, antioxidant, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1166 kJ / 100g
278.48 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.1 g/100g
Sacharidy9.7 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva narůžovělá

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření a vínu.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na řezačce, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 22/23mm , poté se rozdělí na jednotlivé porce. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 55 %

Uživatel
Vytvořeno04.11.2019 10:42:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2019 10:42:35
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený