Tisk

K – Purland Staročeská masová klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1074
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním vepřovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727003815
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení440 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso83 %
vepřové sádlo14 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
koření
dextróza
extrakty koření
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1462 kJ / 100g
349.18 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy0.2 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na řezačce;
Po vychlazení se plní do vepřových střev o průměru 28/30mm a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce;
Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 83 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 12:16:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 12:16:19
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g