Tisk

K – Purland Masová klobása XXL

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1060
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě. Obsah soli max. 1,8 %.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727003808
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso76 %
vepřové sádlo13 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
koření
dextróza
maltodextrin
extrakty koření
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina askorbová
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1017 kJ / 100g
242.89 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.7 g/100g
Sacharidy8.8 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá; v balíčku zatočená do šneka

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce (zrnění 3mm), přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na řezačce, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 25/27mm. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 76 %; obsah soli max. 1,8 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 11:57:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 11:57:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený