Tisk

Lahodná šunka – výběrová

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1893
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód292570
Typ balenívakuově smrštitelná folie
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Lahodná šunka - výběrová
Složení
vepřové maso88 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
cukr
maltodextrin
aroma
vepřová bránice na povrchu
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
391 kJ / 100g
93.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – na povrchu je vepřová bránice, dále je povrch lehce zauzený do zlaté barvy, lesklý, suchý.
Nákroj – hladký, lesklý,pevný.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, máslová, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná.
Vůně – příjemná, typická pro lehce zauzenou šunku.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Výjimečnost Lahodné šunky je dána nejen vysokým obsahem masa 88 %, ale především originální máslovou chutí.

Lahodná šunka je skutečně lahodná a plná masové chuti. Vyrábí se z kvalitní části vepřové kýty.

Na výrobu této šunky je vynaložen velký podíl poctivé ruční práce. V každé fázi výroby je proto člověk nepostradatelný.

Povrch této šunky pokrývá vepřová bránice. Lahodná šunka – výběrová je proto jedinečným a netradičním výrobkem na trhu.

Šunka se také stala vyhledávaným výrobkem u skutečných gurmánů.

Vyrábí se v české rodinné firmě VÁHALA s tradicí od roku 1933.

Kromě České republiky, Slovenska nebo Maďarska exportujeme Lahodnou šunku – výběrovou od loňského roku také na ostrov Seychely.

Technologický postup

Surovina se ručně položí do vepřové bránice a zatočí se v mikrotenu. Dále je surovina tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek se udí, následně je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
– benzo(a)pyren
– % čisté svalové bílkoviny, pro šunku výběrové jakosti musí být minimálně 13 %

Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno23.09.2019 07:45:55
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.09.2019 07:45:55
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený