Balsýr
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Bílé sýry lisované neochucené nebo ochucené |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0133 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0133/1543 |
Zařazení dle legislativy | |
Charakteristika výrobku | Přírodní, plnotučný nezrající, měkký sýr. původ surovin: Mléko – ČR, |
Předkladatel | |
Společnost | Mlékárna Žirovnice, spol. s r.o. Poděbradova 22 39301, Pelhřimov Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594015246956 |
Typ balení | vakuově balené |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | 95.5 % |
jedlá sůl | až 4.5 % |
smetanové kultury | 1 % |
syřidlo | |
Přídatné látky | |
E 509 - Chlorid vápenatý | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
967 kJ / 100g | |
230.95 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: hladký, celistvý, uzavřený povrch , u ochucených variant s vyditelnou použitou ochucující složkou, barva: bílá až mírně krémově žlutá, v případě ochucených sýrů zabarvení po použité ochucující složce |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: výrazná, slaná,výrazná po použité kultuře. |
Konzistence | slabě elastická až tuhá, na řezu hladká, s možným výskytem malých štěrbinek a kavern |
Nadstandardní parametry | Jde o výrobek vyrobený z kvalitního mléka vyprodukovaném na Vysočině. Sýr vyrábíme z plnotučného, neodstředěného mléka bez přidání konzervačních látek. Zakládáme si na tradiční ruční výrobě, kterou v našem závodě používáme již více než 20let. mléko splňuje normu na „Syrové kravské mléko“. |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Fyzikálnípožadavky: sušina: min. 38%; tuk v sušině: min. 45%; jedlá sůl: max. 3,8g. Mikrobiologické požadavky: Listeria monocytogenes nepřítomnost v 25g, salmonella sp. negativní v 25g, Escherichia coli 100KTJ/g (v takovém okamžiku výroby, kdy se předpokládá nejvyšší počet bakterií), Koagulázopozitivní stafylokoky 10KTJ/g. Sýry balené v ochranné atmosféře (konec výrobního procesu) |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.04.2019 13:32:48 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.04.2019 13:32:48 |
Ocenění a značky kvality | |
Regionální potravina | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |