Tisk

Balsýr

NázevHodnota
Cechovní normaBílé sýry lisované neochucené nebo ochucené
Číslo cechovní normy2016-03-22-0133
Číslo výrobku2016-03-22-0133/1543
Zařazení dle legislativy
Charakteristika výrobku

Přírodní, plnotučný nezrající, měkký sýr.

původ surovin:

Mléko – ČR,
smetanové kultury – Dánsko
sůl – SRN,
chlorid vápenatý – ČR,
syřidlo – Dánsko.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Žirovnice, spol. s r.o.
Poděbradova 22
39301, Pelhřimov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594015246956
Typ balenívakuově balené
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko95.5 %
jedlá sůl až 4.5 %
smetanové kultury1 %
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
967 kJ / 100g
230.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: hladký, celistvý, uzavřený povrch , u ochucených variant s vyditelnou použitou ochucující složkou,

barva: bílá až mírně krémově žlutá, v případě ochucených sýrů zabarvení po použité ochucující složce

Vůně a chuť

Chuť a vůně: výrazná, slaná,výrazná po použité kultuře.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká, s možným výskytem malých štěrbinek a kavern

Nadstandardní parametry

Jde o výrobek vyrobený z kvalitního mléka vyprodukovaném na Vysočině. Sýr vyrábíme z plnotučného, neodstředěného mléka bez přidání konzervačních látek. Zakládáme si na tradiční ruční výrobě, kterou v našem závodě používáme již více než 20let.

mléko splňuje normu na „Syrové kravské mléko“.

Technologický postup
  1. pasterace a příprava mléčné směsi
  2. přídavek kultury a částečné prokysání směsi
  3. přídavek syřidla srážení směsi, krájení sraženiny
  4. formování a lisování
  5. solení
  6. balení a paletizace skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálnípožadavky: sušina: min. 38%; tuk v sušině: min. 45%; jedlá sůl: max. 3,8g.

Mikrobiologické požadavky: Listeria monocytogenes nepřítomnost v 25g, salmonella sp. negativní v 25g, Escherichia coli 100KTJ/g (v takovém okamžiku výroby, kdy se předpokládá nejvyšší počet bakterií), Koagulázopozitivní stafylokoky 10KTJ/g. Sýry balené v ochranné atmosféře (konec výrobního procesu)

Uživatel
Vytvořeno02.04.2019 13:32:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.04.2019 13:32:48
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě