Tisk

Balkánský sýr pikant– porce 115 g

NázevHodnota
Cechovní normaBílé sýry lisované neochucené nebo ochucené
Číslo cechovní normy2016-03-22-0133
Číslo výrobku2016-03-22-0133/0015
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803314297
Typ baleníPlastový sáček
Velikost balení115 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Balkánský sýr pikant 115g
Složení
mléko
jedlá sůl
směs koření
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1074 kJ / 100g
256.51 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g/100g
Sacharidy1.8 g/100g
z toho cukry1.8 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl4.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

stejnoměrná, bílá až smetanová, na povrchu sýra
jemně rozptýlené koření

Vůně a chuť

slaná, mléčně nakyslá, po použitém koření

Konzistence

celistvá, slabě elastická až tuhá, s možným výskytem malých štěrbinek a kaveren

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– bez přídatných látek

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → porcování → aplikace koření na povrch → balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.11.2017 11:02:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.11.2017 11:02:35
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný