Tisk

Gyros

NázevHodnota
Cechovní normaBílé sýry lisované neochucené nebo ochucené
Číslo cechovní normy2016-03-22-0133
Číslo výrobku2016-03-22-0133/1439
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Bílý měkký nezrající polotučný sýr.

kořenící přípravek Gyros 0,5% (česnek, cibule, kvasnicový extrakt, paprika, sůl, kari, cukr, pepř černý, oregáno, pálivá paprika, koření, extrakty koření),

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005858206
Typ balenívakuově baleno v plastové folii
Velikost balení125 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
kořenící přípravek Gyros0.5 %
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
229.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.2 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení – obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený.

Vzhled a barva – povrch čistý, celistvý, koření rovnoměrně rozptýlené po celém povrchu, barva povrchu dle použitého koření , na řezu mléčně bílá až krémová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – slaná, mléčně nakyslá, výrazná po použitém koření.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%;
Tuk v sušině 38,0 %;
Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.;
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno07.03.2019 14:52:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.03.2019 14:52:44
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený