Tisk

Balená voda – pramenitá voda balená do obalu s uzavřením víčkem NON SPILL – 18,9 l

NázevHodnota
Cechovní normaBalené vody, kromě přírodních minerálních vod
Číslo cechovní normy2018-06-19-0389
Číslo výrobku2018-06-19-0389/1195
Zařazení dle legislativyAlkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody - balené vody
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Fontana Watercoolers, s.r.o.
Klokotská 693/9
14200, Praha
Česká republika
Definice balení
Typ balenívelkoobjemový obal
Velikost balení18.9 l
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
pramenitá voda
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny0 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barvu vody způsobují rozpuštěné i nerozpuštěné látky. Rozlišuje se skutečná barva vody od zdánlivé barvy způsobené barevností nerozpuštěných látek. Čisté přírodní vody jsou obvykle téměř bezbarvé, v hrubých vrstvách blankytně modré. Modrá barva je tím intenzivnější, čím méně a menších suspendovaných látek voda obsahuje. Vlivem přítomnosti jemných rozptýlených látek přechází modrá barva do zelena. Charakteristické zabarvení dávají vodě i některé mikroorganismy. Žlutou až hnědou barvu povrchových vod způsobují huminové látky a sloučeniny trojmocného železa. Zelenkavou barvu vody zapříčiňuje také obsah vápenatých solí a téměř zelenou barvu některých jezer útvar podloží.
Barva vody je fyzikálním indikátorem čistoty povrchových a podzemních vod. Je také důležitým kritériem na zjišťování účinnosti technologického zařízení úpravny.

Vůně a chuť

v závislosti na podzemním zdroji vody, bez cizích pachů a vůní netypických pro danou vodu

Konzistence

dle legislativy

Nadstandardní parametry

Hodnota obsahu sodíku nepřekračuje hodnotu 20 mg/l.

Technologický postup

– Vizuální kontrola barelů – při porušeném uzávěru senzorická kontrola.
– Mechanické odzátkování obalu.
– Automatizovovaný stroj tzv. myčkoplnič (čištění + plnění bez zásahu obsluhy, tzn. Minimalizace vnější kontaminace).
– Fáze čištění povrchu vnějšího, vnitřního:
– předřazený oplach,
– min. 10 cyklů ošetření čistícím prostředkem,
– oplach,
– min. 2 cykly ošetření dezinfekčním prostředkem,
– finální oplach.
– Fáze plnění, uzavření:
– Automatizované plnění.
– Automatizované uzavření víčkem typu „NON SPILL“.
– Strojová aplikace minimálního data spotřeby, technologie typu InkJet, LASER.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.11.2018 14:46:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.11.2018 14:46:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený