Tisk

Grácie šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1747
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah čistých svalových bílkovin min.16%.
Třída jakosti-nejvyšší.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód291412
Typ balenívolně loženo
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 508: Chlorid draselný (Želírující látka)
E 302: Askorbát vápenatý (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
438 kJ / 100g
104.61 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je tvarován v plastové folii. Na řezu je tvořen masově růžovou svalovinou.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (92 %);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a poté se dávkuje do vaniček. Tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.06.2019 19:54:15
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.06.2019 19:54:15
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený