Tisk

ARNOŠTOVA VAJÍČKA – konzumní skořápková vejce třídy A, „M30“

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/0351
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost AG MAIWALD a.s.
Benátky 133
570 01, Litomyšl
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594183330686
Typ baleníKrabička na vejce z nasávané kartonáže M30
Velikost balení30 ks
Složení
vejce53 až 63 g
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622 kJ / 100g
148.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny12.5 g/100g
Sůl0.33 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin (M- 53-63 g)

barva: barva žloutku dle stupnice La Roche min.8

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce

vůně: bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice

Technologický postup
  1. Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
  2. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
  3. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
  4. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
  5. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
  6. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
  7. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.03.2018 19:51:46
VytvořilIng. Petr Bonczek
Změněno07.03.2018 19:51:46
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený