Tisk

Anglická slanina

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/0675
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
435 11, Lom
c
Definice balení
EAN kód290040
Typ balenívakuovaný sáček
Velikost balení1.8 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
jedlá sůl
dextróza
extrakt z kvasnic
extrakty koření
sušený glukózový sirup
bylinkový extrakt
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 415 - Xanthan
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 150d - Amoniak-sulfitový karamel
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1197 kJ / 100g
285.88 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Kusy obdélníkového tvaru,mahagonové až černé barvy, na řezu narůžovělé barvy,

Vůně a chuť

s příjemnou chutí po použitém mase a koření

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Z předem vybraných částí libového vepřového boku min. 80% libovosti vytvoříme jednotlivé porce anglické slaniny. Takto připravenou slaninu nastříkáme na nastřikovačce na požadovanou hmotnost dle normy, vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po masírování vyjmeme a jednotlivé porce obarvíme barvivem (kuler), zavěsíme na udírenský vozík a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Poté necháme vychladit na požadovanou teplotu,zabalíme a expedujeme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.11.2017 14:52:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.11.2017 14:52:53
Procesní stav
Procesní stavSchválený