Tisk
Anglická slanina
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/0675 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o. Osecká 179/19 435 11, Lom Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 290040 |
Typ balení | vakuovaný sáček |
Velikost balení | 1.8 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
jedlá sůl | |
dextróza | |
extrakt z kvasnic | |
extrakty koření | |
sušený glukózový sirup | |
bylinkový extrakt | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor) | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
E 415 - Xanthan | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 150d - Amoniak-sulfitový karamel | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1197 kJ / 100g | |
285.88 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 26 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g/100g | Sacharidy | 0.8 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 13 g/100g | Sůl | 1.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Kusy obdélníkového tvaru,mahagonové až černé barvy, na řezu narůžovělé barvy, |
Vůně a chuť | s příjemnou chutí po použitém mase a koření |
Konzistence | pevná, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Z předem vybraných částí libového vepřového boku min. 80% libovosti vytvoříme jednotlivé porce anglické slaniny. Takto připravenou slaninu nastříkáme na nastřikovačce na požadovanou hmotnost dle normy, vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po masírování vyjmeme a jednotlivé porce obarvíme barvivem (kuler), zavěsíme na udírenský vozík a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Poté necháme vychladit na požadovanou teplotu,zabalíme a expedujeme. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 12.11.2017 14:52:53 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 12.11.2017 14:52:53 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |