Tisk

Moravské uzené krájené 100g

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1119
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890003312
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová kýta94 %
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 150 c: Amoniakální karamel (Barvivo)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
620 kJ / 100g
148.08 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.8 g/100g
Sacharidy6.5 g/100g
z toho cukry2.1 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.09.2018 08:48:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.09.2018 08:48:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený