Alpský párek se sýrem
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Párek |
Číslo cechovní normy | 2016-06-13-0068 |
Číslo výrobku | 2016-06-13-0068/0808 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o. Osecká 179/19 435 11, Lom Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 280033 |
Typ balení | vakuovaný sáček |
Velikost balení | 1.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 57 % |
hovězí maso | 10 % |
sýr Eidam (30 % tvs.) | 10 % |
jedlá sůl | |
pitná voda | |
koření | |
glukóza | |
hroznový cukr | |
aroma | |
živočišná bílkovina | |
dextróza | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E331 | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
10 | Hořčice - Hořčice a výrobky z ní |
Energetická hodnota výrobku | |
1431 kJ / 100g | |
341.77 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 31 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g/100g | Sacharidy | 2.7 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 14 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Nákroj a vzhled – na řezu je vychlazený výrobek tmavěji růžové barvy po mase,částice použitého koření patrny,nepravidelná mozaika zrn o velikosti do 5 mm |
Vůně a chuť | chuť přiměřené slaná,výraznější po použití sýra |
Konzistence | pružná,soudržná; po ohřátí výrobek na skusu křehký,šťavnatý |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | VL II. + Vvbk přetočíme přes desku č. 20,HPV přes desku č. 5. Vše vložíme do kutru, přidáme koření + led a vše řádně promícháme a necháme zaležet 12 hodin. Po 12 hodinách vše přetočíme přes desku č. 5 mm. Plníme do připravených střev a tepelně opracujeme na teplotu jádra 70°C po dobu 10 minut. Po tepelném opracování zchladíme sprchováním na teplotu max. 25°C a dochladíme na teplotu + 5°C. Poté balíme do ochranné atmosféry a expedujeme. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.03.2018 16:12:13 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.03.2018 16:12:13 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Připomínkovaný |