Tisk

Alpský párek se sýrem

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/0808
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
435 11, Lom
Česká republika
Definice balení
EAN kód280033
Typ balenívakuovaný sáček
Velikost balení1.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso57 %
hovězí maso10 %
sýr Eidam (30 % tvs.)10 %
jedlá sůl
pitná voda
koření
glukóza
hroznový cukr
aroma
živočišná bílkovina
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E331
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1431 kJ / 100g
341.77 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g/100g
Sacharidy2.7 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Nákroj a vzhled – na řezu je vychlazený výrobek tmavěji růžové barvy po mase,částice použitého koření patrny,nepravidelná mozaika zrn o velikosti do 5 mm

Vůně a chuť

chuť přiměřené slaná,výraznější po použití sýra

Konzistence

pružná,soudržná; po ohřátí výrobek na skusu křehký,šťavnatý

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

VL II. + Vvbk přetočíme přes desku č. 20,HPV přes desku č. 5. Vše vložíme do kutru, přidáme koření + led a vše řádně promícháme a necháme zaležet 12 hodin. Po 12 hodinách vše přetočíme přes desku č. 5 mm. Plníme do připravených střev a tepelně opracujeme na teplotu jádra 70°C po dobu 10 minut. Po tepelném opracování zchladíme sprchováním na teplotu max. 25°C a dochladíme na teplotu + 5°C. Poté balíme do ochranné atmosféry a expedujeme.
U tohoto výrobku je zvláště dbáno na výběr kvalitní suroviny. Směs koření je vyvinuta jen pro tento druh výrobku a vybraný sýr mu dodává zvláštní jemnou chuť.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.03.2018 16:12:13
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.03.2018 16:12:13
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g