Tisk
Šunka výběrová 200g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/0739 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Obsah čistých svalových bílkovin min. 13 %. Třída jakosti – výběrová šunka |
Předkladatel | |
Společnost | MP Krásno, a.s. Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou 757 01, Valašské Meziříčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594013393270 |
Typ balení | ochranná atmosféra, plastová folie |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
479 kJ / 100g | |
114.4 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 4.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.7 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek je plátkován, balený v plastové vaničce v ochranné atmosféře. Na řezu čtvercového tvaru (cca 10 x 10 cm) je mozaika tvořena svalovinou |
Vůně a chuť | Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku. |
Konzistence | Konzistence je soudržná. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa (85 %); |
Technologický postup | Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme. Následně krájíme na plátky a balíme |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.08.2020 12:59:03 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.08.2020 12:59:03 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Smazaný |