Tisk

Amálka šunka nejvyšší jakosti krájená 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1963
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah čistých svalových bílkovin min.16%. Třída jakosti-nejvyšší

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594013392921
Typ baleníkrájená, baleno v ochranné atmosféře
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
438 kJ / 100g
104.61 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do plastového potištěného střeva, klipsován, následně formován. Na řezu (tvar – „mráček“) je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (92%);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme. Poté dle druhu výrobku buď nařežeme na části, které následně vakuově balíme do plastové folie nebo krájíme na plátky, které balíme do ochranné atmosféry do plastové folie.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.11.2019 08:56:03
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2019 08:56:03
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený