Amálka šunka nejvyšší jakosti krájená 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1963 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Obsah čistých svalových bílkovin min.16%. Třída jakosti-nejvyšší |
Předkladatel | |
Společnost | MP Krásno, a.s. Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou 757 01, Valašské Meziříčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594013392921 |
Typ balení | krájená, baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 92 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
438 kJ / 100g | |
104.61 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.9 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 20.0 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek je plátkován a balen do ochranné atmosféry do plastové fólie. Na řezu (tvar – „mráček“) je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku. |
Konzistence | Konzistence je soudržná. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa (92%); |
Technologický postup | Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme. Poté dle druhu výrobku buď nařežeme na části, které následně vakuově balíme do plastové folie nebo krájíme na plátky, které balíme do ochranné atmosféry do plastové folie. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.10.2020 08:18:13 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.10.2020 08:18:13 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |