Tisk
Kuřecí šunka Kubíček
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/0811 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o. Osecká 179/19 435 11, Lom Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 280026 |
Typ balení | vícevrstevný smrštitelný obal |
Velikost balení | 2.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
kuřecí maso | 55 % |
vepřové maso | 15 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
hroznový cukr | |
med | |
muškátový ořech | |
extrakty koření (hořčičné semínko) | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
10 | Hořčice - Hořčice a výrobky z ní |
Energetická hodnota výrobku | |
375 kJ / 100g | |
89.56 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 1.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 19 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa,jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou. |
Vůně a chuť | typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná) |
Konzistence | v uceleném kusu pevná,soudržná,plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly; výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Čistá kuřecí prsa nastříkáme lákem na 125% původní hmotnosti,po nástřiku bude váha 125 kg,převážíme, semeleme přes desku „ledvina“,případně dolijeme lák na požadovanou hmotnost,vložíme do masírky,přidáme med,masírujeme pomalu cca 2 hod. V. kýtu semletou na 3 mm smícháme s 5 kg láku a 20 g mletého muškátového oříšku. Ve hmotě nesmí zůstat nerozmíchané shluky mletého masa. Tuto surovinu přidáme do masírky ke kuřecímu masu a masírujeme příslušným programem. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.03.2018 16:22:29 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.03.2018 16:22:29 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Připomínkovaný |