Tisk

Kuřecí šunka Kubíček

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka výběrová
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0811
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
435 11, Lom
Česká republika
Definice balení
EAN kód280026
Typ balenívícevrstevný smrštitelný obal
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
kuřecí maso55 %
vepřové maso15 %
pitná voda
jedlá sůl
hroznový cukr
med
muškátový ořech
extrakty koření (hořčičné semínko)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
375 kJ / 100g
89.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.4 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa,jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou.

Vůně a chuť

typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná)

Konzistence

v uceleném kusu pevná,soudržná,plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly; výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. celosvalový výrobek.
Technologický postup

Čistá kuřecí prsa nastříkáme lákem na 125% původní hmotnosti,po nástřiku bude váha 125 kg,převážíme, semeleme přes desku „ledvina“,případně dolijeme lák na požadovanou hmotnost,vložíme do masírky,přidáme med,masírujeme pomalu cca 2 hod. V. kýtu semletou na 3 mm smícháme s 5 kg láku a 20 g mletého muškátového oříšku. Ve hmotě nesmí zůstat nerozmíchané shluky mletého masa. Tuto surovinu přidáme do masírky ke kuřecímu masu a masírujeme příslušným programem.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.03.2018 16:22:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.03.2018 16:22:29
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g