Tisk

K-Classic Kefírové mléko

NázevHodnota
Cechovní normaKefírové mléko
Číslo cechovní normy2017-08-22-0333
Číslo výrobku2017-08-22-0333/1023
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o.
Nádražní 14
293 01, Mladá Boleslav
Česká republika
Definice balení
EAN kód4300175848909
Typ baleníElopakový karton
Velikost balení500 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko99.99 %
mléčné a kvasinkové kultury0.01 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
153 kJ / 100g
36.54 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

obal čistý, neporušený, správně označený

Barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

čistě mléčná, charakteristická pro výrobek a použitou mlékařskou kulturu, bez cizích příchutí a pachů, slabě kvasničná chuť není na závadu

Konzistence

Stejnorodá přiměřeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá  ČCN „Syrové kravské mléko“

Technologický postup

1. Základní ošetření mléka;
2. standartizace;
3. úchova a vychlazení na teplotu fermentace;
4. přídavek kultur;
5. fermentace v řízených podmínkách;
6. po prokysání míchání, vychlazení;
7. stáčení, skupinové balení;
8. skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno11.07.2018 11:06:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.07.2018 11:06:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený