Tisk

Acido

NázevHodnota
Cechovní normaAcidofilní mléko
Číslo cechovní normy2017-02-28-0180
Číslo výrobku2017-02-28-0180/1243
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - acidofilní mléko
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206344238
Typ balenískleněná lahev
Velikost balení750 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Acido 1,5%, 750 ml-CN
Složení
mléko
acidofilní kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry3.1 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Mléčná bílá barva.

Vůně a chuť

Čistá mléčná vůně a chuť, nakyslá, bez cizích pachů a příchutí. Jemná perlivost není na závadu.

Konzistence

Přiměřeně hustá, oddělování syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry
  • surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
  • balení ve skleněné lahvi, která je přátelská k přírodě a šetrná k obsahu
Technologický postup
  1. příprava mléčné směsi,
  2. pasterace,
  3. vychlazení na teplotu fermentace,
  4. přídavek kultury,
  5. fermentace v řízených podmínkách,
  6. vychlazení,
  7. finální úprava konzistence (homogenizace apod.),
  8. naplnění do obalu,
  9. skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno06.01.2019 17:31:55
VytvořilEva Šachová
Změněno06.01.2019 17:31:55
Procesní stav
Procesní stavSchválený