Tisk

Čerstvý nezrající termizovaný sýr ochucený a neochucený

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2019-06-05-0437
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky
  • mléko a/nebo smetana,
  • mlékařské kultury,
  • syřidlo,
  • jedlá sůl.
Přípustné složky

Mléčná složka:

  • mléčné složky (např.syrovátka,  tvaroh, mléčné bílkoviny);
  • stabilizátory v nezbytně nutném množství (quantum satis) ;

Pro ochucující složku:

  • vybrané druhy zeleniny, bylinek a ovoce;
  • koření.
Nepřípustné složky

konzervační látky

Technologický postup

Pasterace směsi mléka a smetany – zakysání – zasýření – odstředění – přídavek minoritně zastoupených surovin – termizace – balení – chlazení

Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: obal čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby, uvolňování syrovátky není na závadu.
barva: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady.

Vůně a chuť

čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny

Konzistence

hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;

Rozhodčí metody

Stanovení mikrobiologických požadavků dle platné legislativy; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají
a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno09.07.2019 14:35:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.07.2019 14:35:57
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě