Želé čiré, šlehané a plněné
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-09-15-0176 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - cukrovinky - želé |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Drobné želatinové tvary se zřetelnými reliéfy z hmoty čiré, šlehané nebo jejich kombinace, olejované nebo s posypem, bez cizích předmětů a příměsí. Barva: Přírodní pastelové barvy, případně mírně odlišné odstíny barev odpovídající standardu. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: Příjemná s ovocnými aromaty bez cizích chutí a vůní, případně po deklarované ovocné složce. Může být méně nebo více výrazná |
Konzistence | Konzistence (textura, viskozita…): Gumovitá, pružná, elastická. Může být i vláčná, polotuhá, tvrdší, nebo měkčí textura odpovídající standardu. V případě plněného želé náplň polotekutá odpovídající standardu. |
Nadstandardní parametry | Výrobek obsahuje ovocné složky min. 5 % ovocné šťávy po přepočtu z koncentrátu, neobsahuje umělá barviva, umělá aromata a konzervační látky. |
Rozhodčí metody | Aw-aktivita vody – 65 %, max. 70 % (Novasina), refraktometricky sušina – 82 %, +,/2 %, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:13:16 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:13:16 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |