Tisk

Zavináče

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-10-26-0053
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Výrobky z marinovanovaných solených a uzených ryb, z rekonstituovaného rybího masa (surimi) a z masa z vodních živočichů (korýši, mlži apod.) - studené marinády
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • marinované sleďové filety (marinované v kyselém nálevu) nejméně 40 %
  • zeleninová náplň (cibule, zelí okurky, paprika – jeden druh nebo kombinace několika druhů) nejméně 25 %
Přípustné složky
  • pitná voda
  • jedlá sůl
  • cukr
  • ocet kvasný lihový
  • koření
  • konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.
Nepřípustné složky

ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli, sladidla s výjimkou cukru

Technologický postup

postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: marinovaný rybí výrobek se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, sleďová marinovaná fileta tvarovaná do formy závitku obsahující marinovanou cibuli, vše zalito konzumním nálevem,

barva svaloviny bílá v možných odstínech, kůže – modro-šedá, zeleninový obsah.

Vůně a chuť

typická pro marinovanou sleďovou surovinu s přítomností marinované zeleniny.

Konzistence

konzistentní bez porušení svaloviny, pružná

Nadstandardní parametry

Zaručený obsah marinovaných sleďů a zeleninového podílu

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Uživatel
Vytvořeno04.12.2018 12:13:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.12.2018 12:13:42
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě