Tisk
Zavináče
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-10-26-0053 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Výrobky z marinovanovaných solených a uzených ryb, z rekonstituovaného rybího masa (surimi) a z masa z vodních živočichů (korýši, mlži apod.) - studené marinády |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli, sladidla s výjimkou cukru |
Technologický postup | postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: marinovaný rybí výrobek se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, sleďová marinovaná fileta tvarovaná do formy závitku obsahující marinovanou cibuli, vše zalito konzumním nálevem, barva svaloviny bílá v možných odstínech, kůže – modro-šedá, zeleninový obsah. |
Vůně a chuť | typická pro marinovanou sleďovou surovinu s přítomností marinované zeleniny. |
Konzistence | konzistentní bez porušení svaloviny, pružná |
Nadstandardní parametry | Zaručený obsah marinovaných sleďů a zeleninového podílu |
Rozhodčí metody | Nejsou požadovány. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.12.2018 12:13:42 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.12.2018 12:13:42 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |