Tisk
Zahuštěné mléko neslazené
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-07-22-0125 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko zahuštěné |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | mléko |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: stejnoměrně bílá až smetanově nažloutlá |
Vůně a chuť | čistě mléčná, mírně vařivá, charakteristická pro zahuštěné mléko, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | stejnorodá, hladká, mírně viskózní, připouští se slabá usazenina na dně obalu a tenká vrstva vyvstalého tuku na povrchu |
Nadstandardní parametry | Výrobek z mléka, odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko |
Rozhodčí metody | ČSN 57 0105 Metody zkoušení mléčných výrobků sušených a zahuštěných. v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky tj. Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:20:14 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:20:14 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |