Tisk

Pečená sekaná mistra řezníka

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2018-06-13-0388
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky
Zadavatel normy
Společnost Ravy CZ a.s.
Norská 580/40a
46001 Liberec 11
c
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky
  • Vepřové maso 70 % libovost     12.0 %;
  • Vepřový ořez   50 % libovost     35.5 %;
  • Vepřové srdce;
  • Strouhanka(pšeničná mouka, voda, kypřící látka: uhličitan amonný)
  • Pitná voda;
  • Vepřová játra;
  • Cibule;
  • Česnekové stroužky;
  • Hrubá mouka;
  • Dusitanová solicí směs(jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný);
  • Kuřecí játra;
  • Majoránka.
Přípustné složky
  • Trifosforečnany;
Nepřípustné složky
  • přídatné látky kromě těch, které jsou uvedeny v přípustných složkách a kromě dusitanu sodného, obsaženého v DSS
  • strojně oddělené maso;
  • maso a droby zvířat jiných živočišných druhů;
  • přidané bílkoviny.
Technologický postup
  • příprava surovin;
  • mletí;
  • míchání;
  • tvarování;
  • tepelné opracování pečením;
  • zchlazení;
  • balení výrobku.
Senzorické požadavky
Vzhled

Sekaná typicky válcovitého tvaru.
Povrchová barva je nahnědlá, typická pro pečený výrobek.
V nákroji viditelná struktura masa, drobů a koření.

Vůně a chuť

Vůně a chuť výrazná po použitých surovinách, příjemně kořeněná.

Konzistence

Tuhá konzistence, na skusu křehká.

Nadstandardní parametry

Unikátní složení – tento druh sekané se na trhu nevyskytuje.
Minimalizace přídatných látek – pouze trifosforečnany

Rozhodčí metody

Rozbor na obsah masa, obsah vápníku, úlomky kostí;v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno19.06.2018 09:19:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.06.2018 09:19:35
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě