Tisk

Škvarková pomazánka

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2019-05-24-0431
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Zadavatel normy
Společnost Český svaz zpracovatelů masa
Libušská 319
142 00 Praha 4 - Písnice
Česká republika
Navrhovatel normy
Požadavky na složení
Povinné složky
  • škvarky z vepřového hřbetního sádla, škvařené vepřové hřbetní sádlo;
  • obsah škvarků minimálně 55 % hmotnostních;
  •  obsah tuku maximálně 60 % hmotnostních.
Přípustné složky
  • jedlá sůl;
  • čerstvá nebo nakládaná zelenina;
  • vejce;
  • koření;
  • ochucovací složky (hořčice)
  • smažená cibule.
Nepřípustné složky

Nepřipouští se použití rostlinných tuků, škvarků z jiného technologického celku, látek zvýrazňujících chuť a vůni.

Technologický postup

Příprava surovin – mletí škvarků společně s kořením, sádlem a dalšími použitými složkami (např. vejce, zelenina, hořčice, smažená cibule) – plnění do technologických obalů – balení- chlazení

Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek vzhledu pomazánky

 

Vůně a chuť

příjemná, typická pro škvarky a další použité složky

Konzistence

měkká, roztíratelná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah škvarků z vepřového hřbetního sádla.

Rozhodčí metody

V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky.

Uživatel
Vytvořeno14.11.2019 14:43:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.11.2019 14:43:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Výrobky v této normě