Veka tuková
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-03-18-0109 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo |
Zadavatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. Drahobejlova 2215/6 190 00 Praha 9 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | • pšeničná mouka hladká světlá; |
Přípustné složky | • čerstvé droždí; |
Nepřípustné složky | Přídatné látky jiné než kyselina askorbová nebo její přírodní zdroje (např. acerola). |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | výrobek typického podlouhlého tvaru, pravidelně, formovaný, klenutý, vrchní kůrka zlatohnědá, lesklá, na bočních stranách kůrka světlejší, spodní kůrka světle hnědá, čistá, střída světlá až bílá |
Vůně a chuť | typická pečivová, příjemná. |
Konzistence | střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky. |
Nadstandardní parametry | pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a případně přídatných látek z margarinu (které nemají enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologickou funkci). |
Rozhodčí metody | hmotnost výrobku. senzorické hodnocení, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.07.2020 14:26:00 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.07.2020 14:26:00 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |