Tisk

Vařená loupaná vejce v nálevu

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-12-22-0095
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Zadavatel normy
Společnost Českomoravská drůbeřářská unie, z.s.
Počernická 272/896
108 00 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • konzumní slepičí vejce

nálev:

  • pitná voda
  • sůl
  • ocet
Přípustné složky

přídatné látky umožňující stabilizaci vajec (organické kyseliny a jejich soli apod.)

Nepřípustné složky
  • kyselina benzoová,
  • kyselina sorbová a jejich soli
Technologický postup
  1. Vejce se vloží do varny (kde se vaří v páře)
  2. následně jdou do zchlazovací vany
  3. poté se vejce přesunou kontinuálně na loupací zařízení
  4. po oloupání odchází skořápka do odpadu
  5. následně jsou vejce na pásu ručně přebrána a tříděna
  6. poslední fází je plnění do finálního balení s přidáním ochranného nálevu (na bázi ocet, sůl).
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: přirozená, odpovídající použité složce

Vůně a chuť

chuť: odpovídá charakteru použitých složek, mírně slaná, navinulá

vůně: odpovídá charakteru použitých složek

Konzistence

celá pevná

Nadstandardní parametry

vejce jsou z českých chovů a zpracována v Česku s dohledatelností chovu pro danou šarži výrobku.

Rozhodčí metody

senzorické hodnocení,

Uživatel
Vytvořeno02.10.2017 15:25:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2017 15:25:49
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený