Tisk
Vaječný salát
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-10-21-0049 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.) |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup | Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: salát z vařených vajec a zeleniny, všechny složky jsou promíchané a spojené majonézou, Barva: bělavý až žlutavý, podle použitých surovin |
Vůně a chuť | slano sladkokyselá, po vařených vejcích, okurkách a cibuli, zjemněná majonézou |
Konzistence | textura: odpovídá použitým surovinám, s kousky nakrájených vajec |
Nadstandardní parametry | neobsahuje barviva s výjimkou kurkumy, ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli a sladidla s výjimkou cukru. |
Rozhodčí metody | Nejsou požadovány. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:31:18 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:31:18 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |