Tisk
Tylžský sýr
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0038 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka) |
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: smetanově až sýrově žlutá |
Vůně a chuť | chuť: čistá, mléčně nakyslá, výrazná vůně: čistá, bez cizích pachů |
Konzistence | celistvá, pružná, vláčná, s drobnými kavernami (nepravidelnými dírkami) na řezu |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko obsah sušiny: min. 55 % Minimální doba zrání 3 týdny |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534 v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:36:39 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:36:39 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |