Tylžský sýr uzený
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-06-04-0387 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01 České Budějovice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Tylžský sýr dle ČCN |
Přípustné složky | kouř z tvrdého dřeva ( např. bukové štěpky) |
Nepřípustné složky | tekutý kouř, kouřové aroma |
Technologický postup | Naskládání sýrů na síta nebo rošty, uzení |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | povrch sýra: barva po uzení, případná struktura po sítu nebo roštu; |
Vůně a chuť | čistá, výrazná po uzení |
Konzistence | celistvá, pružná, na řezu drobné kaverny ( nepravidelné dírky) |
Nadstandardní parametry | Surovina odpovídá cechovní normě „ Tylžský sýr“. |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, metoda na stanovení PAH. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.06.2018 07:56:07 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.06.2018 07:56:07 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |