Tisk
Tvarohové krémy a dezerty tepelně ošetřené
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-09-06-0178 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | tvaroh |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | stejnorodá, charakteristická po použitých surovinách a přísadách |
Vůně a chuť | příjemná tvarohová, charakteristická po použitých ochucujících složkách (tak jak jsou definovány v přípustných složkách) |
Konzistence | olotuhá, jemně krémovitá, mírné uvolnění syrovátky není na závadu, pro šlehané výrobky – našlehaná konzistence s viditelnými malými bublinami |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534 Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735 – Gravimetrická metoda v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:12:53 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:12:53 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |