Tisk
Tvaroh měkký (odtučněný)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-09-06-0145 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký odtučněný |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy |
Vůně a chuť | příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry | surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko Sušina:
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:18:40 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:18:40 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |