Tisk
Tvaroh hrudkovitý
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0134 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - tvaroh tvrdý na strouhání nebo ke strouhání |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | všechny výše nespecifikované |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva přirozená, mléčná bílá |
Vůně a chuť | čistá, mléčně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | plastická, jemně hrudkovitá, ale nerozsýpává, mírné uvolňování syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534 Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735 v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky tj. Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2017 15:19:25 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2017 15:19:25 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |