Tuňáková pomazánka
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2020-01-31-0472 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | ATLANTIK PRODUKT Třešňák s.r.o. Libušská 395/229 14200 Praha 4 - Libuš Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | Maso tuňáka podle uvedené specifikace dle legislativy, konzervovaného sterilací min. 42%. 1. Druhy rodu Thunnus 2. Tuňák pruhovaný |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky |
Ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli. |
Technologický postup | Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením. |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: krémovitá pomazánka s identifikovatelnými drobnými kousky sterilovaného tuňáka a případně dalších přípustných složek. |
Vůně a chuť | Vůně: příjemná, po použitých surovinách, bez cizích pachů. |
Konzistence | Konzistence: Lehce roztíratelná pomazánka s identifikovatelnými drobnými kousky tuňáka a případně dalších přípustných složek. |
Nadstandardní parametry | Bez přídavku glutamátu, bez přídavku barviv,aromat a sladidel, bez ztužených tuků. Minimální podíl kvalitní rybí suroviny 42 %. Z přírodních sladidel je povolen jen cukr. Jiná přírodní sladidla nebo sladidla nejsou povolena. Minimální obsah sušiny 35 %. |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu rybího masa. V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.01.2020 08:46:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.01.2020 08:46:41 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |