Tisk

Těstoviny vaječné

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-03-14-0203
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - těstoviny - vaječné
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • pšeničná mouka
  • voda
  • vaječná směs (minimální obsah sušené vaječné směsi 2 %)
Přípustné složky
  • sušená zelenina
  • houby
  • koření
  • bylinky
  • kakao
Nepřípustné složky

barviva

Technologický postup

Potravina vyrobená tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta, připraveného z pšeničné mouky, vody, sušené vaječné směsi s přísadou sušené zeleniny, koření nebo bylinek, hub nebo kakaa

Senzorické požadavky
Vzhled

těstoviny různých tvarů (např.tenké a široké nudle, kolínka s vějířkem, drobení);

barva: žlutá, zelená, červená nebo hnědá dle přísady sušené zeleniny, bylinek, koření, hub nebo kakaa.

Vůně a chuť

chuť těstovin, popř. po použitých bylinkách, koření, zelenině, houbách  nebo kakau, dle přísady

Konzistence

těstoviny po uvaření jsou nelepivé, příjemné na skus

Nadstandardní parametry

kvalita použitých surovin (vlastní vyrobené suroviny – bylinky, koření, zelenina, houby) obsah vaječné směsi minimálně 2 %

Rozhodčí metody

metoda AOAC Official Method 994.10 Cholesterol in Foods

v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:09:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:09:49
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě