Těstoviny vaječné
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2017-03-14-0203 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - těstoviny - vaječné |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | barviva |
Technologický postup | Potravina vyrobená tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta, připraveného z pšeničné mouky, vody, sušené vaječné směsi s přísadou sušené zeleniny, koření nebo bylinek, hub nebo kakaa |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | těstoviny různých tvarů (např.tenké a široké nudle, kolínka s vějířkem, drobení); barva: žlutá, zelená, červená nebo hnědá dle přísady sušené zeleniny, bylinek, koření, hub nebo kakaa. |
Vůně a chuť | chuť těstovin, popř. po použitých bylinkách, koření, zelenině, houbách nebo kakau, dle přísady |
Konzistence | těstoviny po uvaření jsou nelepivé, příjemné na skus |
Nadstandardní parametry | kvalita použitých surovin (vlastní vyrobené suroviny – bylinky, koření, zelenina, houby) obsah vaječné směsi minimálně 2 % |
Rozhodčí metody | metoda AOAC Official Method 994.10 Cholesterol in Foods v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 12:09:49 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 12:09:49 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |