Tisk

Těstoviny bezvaječné

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-08-22-0339
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - těstoviny - vaječné
Zadavatel normy
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • pšeničná mouka
  • voda
Přípustné složky
  • sušená zelenina
  • houby
  • koření
  • bylinky
  • kakao
Nepřípustné složky

barviva

Technologický postup

Potravina vyrobená tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta, připraveného z pšeničné mouky a vody s přísadou sušené zeleniny, koření nebo bylinek, hub nebo kakaa

Senzorické požadavky
Vzhled

tenké a široké nudle, kolínka s vějířkem, drobení

barva: žlutá, zelená, červená nebo hnědá dle přísady sušené zeleniny, bylinek, koření, hub nebo kakaa

Vůně a chuť

chuť těstovin, popř. po použitých bylinkách, koření, zelenině, houbách nebo kakau, dle přísady

Konzistence

těstoviny po uvaření jsou nelepivé, příjemné na skus

Nadstandardní parametry

kvalita použitých surovin (vlastní vyrobené suroviny – bylinky, koření, zelenina, houby)

Rozhodčí metody

nejsou požadovány

v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 12:11:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 12:11:09
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený