Tekutý zkaramelizovaný cukr
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2018-10-02-0396 |
Zařazení dle legislativy | Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - tekuté výrobky z cukru |
Zadavatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Navrhovatel normy | |
Společnost | Potravinářská komora České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | bílý řepný cukr a pitná voda |
Přípustné složky | tento základní tekutý karamel může být v dalších fázích výroby použit pro různé variace například kořeněných, bylinných či ovocných karamelů |
Nepřípustné složky | glukózo-fruktózový sirup nebo jiná náhražka cukru |
Technologický postup | 1. Cukr je za sucha karamelizován řízeným tepelným procesem; |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled a barva: |
Vůně a chuť | Sladká, lahodná, lehce karamelová, bez pachuti připálení a cizích příchutí. |
Konzistence | Konzistence hustějšího sirupu. |
Nadstandardní parametry | Obsah sušiny: nad 74 %; |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu sušiny, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.10.2018 15:24:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.10.2018 15:24:41 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |