Tisk

Tekutá vaječná melanž pasterovaná

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2015-12-22-0027
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Zadavatel normy
Společnost Českomoravská drůbeřářská unie, z.s.
Počernická 272/896
108 00 Praha 10 - Malešice
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky

100 % vejce

Přípustné složky
  • oxid uhličitý,
  • dusík
Nepřípustné složky

přidaná voda

Technologický postup
  1. strojový výtluk vajec
  2. filtrace
  3. chlazení
  4. pasterace a homogenizace
  5. zchlazení na 4°C
  6. plnění do spotřebitelských obalů
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: přirozený vaječný

barva: žlutá až oranžová

Vůně a chuť

chuť: typická vaječná bez cizích příchutí

vůně: vaječná bez cizích pachů

Konzistence

tekutá, vazká

Nadstandardní parametry
  1. Vyrobeno v České republice
  2. Sušina min. 22,5 %
  3. Index šlehatelnosti: min. 400.
  4. Bez konzervačních látek
Rozhodčí metody

ČSN 57 0117 Metody zkoušení vaječné hmoty,

v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Uživatel
Vytvořeno02.10.2017 15:37:59
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2017 15:37:59
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě