Tisk
Tavený sýr druhově nepojmenovaný vysokotučný
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2019-11-11-0462 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | sýr druhově nepojmenovaný |
Přípustné složky |
|
Nepřípustné složky | v sýrové hmotě všechny výše neuvedené |
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: lesklý, hladký, barva: sýrově bílá až smetanová, případně odpovídající barvě použitého přírodního sýra |
Vůně a chuť | čistá, odpovídající chuti druhu sýra |
Konzistence |
|
Nadstandardní parametry | dodržení minimálního obsahu sýra 40 % (více než 40 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry), obsah tuku v sušině min. 60 %, obsah laktózy do 5 % hmotnostních |
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, Stanovení obsahu tuku dle ČSN EN ISO 1735, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.01.2020 16:13:47 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.01.2020 16:13:47 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |