Tisk

Tatarská omáčka

NázevHodnota
Číslo cechovní normy2017-08-22-0325
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Zadavatel normy
Společnost Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
  • obsah řepkového oleje min. 40 %;
  • pitná voda;
  • řepkový olej;
  • ocet kvasný lihový;
  • cukr;
  • okurky;
  • cibule;
  • vejce nebo vaječný žloutek;
  • semínko hořčice;
  • jedlá sůl;
  • koření;
  • byliny.
Přípustné složky
  • stabilizátory guarová guma a xanthan
  • modifikovaný škrob
Nepřípustné složky
  • konzervační látky
  • barviva
  • aromata
Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Senzorické požadavky
Vzhled

homogenní s rovnoměrně rozptýlenými kousky zeleniny;Barva – bělavá s viditelnými kousky zeleniny

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, mírně nakyslá, po použitých přísadách – zelenině a koření

Vůně – lehce nakyslá, typická pro ochucenou majonézu

Konzistence

homogenní

Nadstandardní parametry

Obsah řepkového oleje min. 40 %, bez konzervačních látek, barviv, aromat

Rozhodčí metody

nejsou požadovány; v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Uživatel
Vytvořeno19.04.2018 16:34:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.04.2018 16:34:50
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Výrobky v této normě