Tisk
Sýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0019 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky |
|
Přípustné složky | chlorid vápenatý (pomocná látka) |
Nepřípustné složky |
|
Technologický postup |
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá |
Vůně a chuť | čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů |
Konzistence | celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek |
Nadstandardní parametry |
|
Rozhodčí metody | Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 11.04.2019 09:44:18 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 11.04.2019 09:44:18 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |
Výrobky v této normě
Lipánek jemný sýr 30 % plátky 100 g
Jihočeský Eidam 30 % - bloček 300 g Karlova Koruna Eidam 45 % plátky 100 g Eidam 30% hranol cca 2,5 kg Eidam 30% 2 plátky 200 g Eidam 30% plátky 400 g Eidam 30% plátky 100 g Eidam 30% „KARLOVA KORUNA“ bloček 250 g Eidam 30% „KARLOVA KORUNA“ plátky 100 g
Jihočeský Eidam 20 % - výkroj cca 3 kg
Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g
Jihočeský Eidam 45 % - plátky 100 g
Jihočeský Eidam 30 % - plátky 100g Eidamský sýr 45 % - plátky 100 g Eidamský sýr 45 % - výkroj 3 kg Eidamský sýr 30 % - plátky 50 g Eidamský sýr 30 % - plátky 100 g Eidamský sýr 30 % - výkroj 3 kg
Jihočeský Eidam 45 % - výkroj cca 3 kg
Jihočeský Eidam 30 % - výkroj cca 3 kg






